Visszatérítési és visszaküldési szabályzatunk 30 napig érvényes. Ha a vásárlástól számított 30 nap eltelt, nem tudunk teljes visszatérítést vagy cserét ajánlani.

A visszatérítéshez a terméknek használatlan állapotban kell lennie és ugyanabban az állapotban, ahogy azt megkapta. Eredeti csomagolásban is kell lennie.

Többféle árucikk esetében nem lehetséges a visszaküldés. Ilyenek a romlandó áruk, mint például élelmiszerek, virágok, újságok vagy magazinok. Intim vagy egészségügyi termékeket, veszélyes anyagokat, vagy gyúlékony folyadékokat vagy gázokat sem fogadunk vissza.

További nem visszaküldhető termékek:

Ajándékkártyák

Letölthető szoftvertermékek

Egyes egészségügyi és személyes higiéniai termékek

A visszaküldés befejezéséhez szükség van a vásárlás bizonylatára vagy annak igazolására.

Kérjük, ne küldje vissza a terméket közvetlenül a gyártónak.

Bizonyos esetekben csak részleges visszatérítést engedélyezünk:

Könyv nyilvánvaló használati nyomokkal

CD, DVD, VHS kazetta, szoftver, videójáték, kazettaszalag vagy nyitott bakelitlemez.

Bármely olyan termék, amely nem eredeti állapotában van, sérült vagy hiányos alkatrészek miatt, ami nem a mi hibánkból ered.

Bármely olyan termék, amelyet 30 nappal a kézbesítés után küldenek vissza

Visszatérítések

Miután megkaptuk és átvizsgáltuk a visszaküldött terméket, e-mailben értesítjük Önt arról, hogy megkaptuk. Értesíteni fogjuk Önt a visszatérítés jóváhagyásáról vagy elutasításáról is.

Amennyiben jóváhagyásra kerül, a visszatérítést feldolgozzuk, és a visszatérítés automatikusan kerül jóváírásra az Ön hitelkártyáján vagy az eredeti fizetési módon belül meghatározott napokon belül.

Késedelmes vagy hiányzó visszatérítések

Amennyiben még nem kapta meg a visszatérítést, először is ellenőrizze újra bankszámláját.

Ezután lépjen kapcsolatba hitelkártya-társaságával, mivel eltart egy ideig, mire a visszatérítés hivatalosan is megjelenik.

Ezután vegye fel a kapcsolatot bankjával. Gyakran van némi feldolgozási idő, mielőtt a visszatérítés megjelenik.

Ha mindezt megtette, és még mindig nem kapta meg a visszatérítést, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a {e-mail cím} címen.

Akciós termékek

Csak a rendszeres áron értékesített termékeket lehet visszatéríteni. Az akciós termékeket nem lehet visszatéríteni.

Cserek

Csak hibás vagy sérült termékeket cserélünk ki. Amennyiben ugyanazt a terméket szeretné cserélni, küldjön nekünk egy e-mailt a {e-mail cím} címre, és küldje el a terméket a következő címre: {fizikai cím}.

Ajándékok

Amennyiben a termék ajándékként lett megjelölve a vásárláskor és közvetlenül Önnek lett elküldve, akkor ajándékutalványt kap a visszaküldött termék értékére. Miután megkaptuk a visszaküldött terméket, egy ajándékutalványt postázunk Önnek.

Ha a termék nem ajándékként lett megvásárolva, vagy az ajándékozó magának rendelte meg, hogy később adja át Önnek, akkor a visszatérítést az ajándékozónak küldjük, és ő fogja megtudni a visszaküldésről.

Visszaküldés

A termék visszaküldéséhez küldje azt a következő címre: {fizikai cím}.

Ön felelős a termék visszaküldésének saját költségeiért. A szállítási költségek nem téríthetők vissza. Amennyiben visszatérítést kap, a visszaküldés költsége levonásra kerül a visszatérítés összegéből.

Attól függően, hogy hol él, a cserélt termék megérkezésének ideje változhat.

Amennyiben drágább termékeket küld vissza, érdemes lehet nyomon követhető szállítási szolgáltatást igénybe venni vagy szállítási biztosítást kötni. Nem garantáljuk, hogy megkapjuk a visszaküldött terméket.

Segítségre van szüksége?

Kérdéseivel kapcsolatban forduljon hozzánk a {e-mail cím} címen a visszatérítésekkel és visszaküldésekkel kapcsolatban.